Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Haber Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü, İsveç'te ilk kez görüldü!

Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü, İsveç'te ilk kez görüldü!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve komşu ülkelerde ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, Afrika'dan dışarıya yayıldı. İsveç'te tespit edilen ilk maymun çiçeği vakası, endişe yaratmaya devam ediyor. Bu durum, salgının yayılma potansiyelini arttırarak uluslararası sağlık otoritelerini harekete geçirmeye sevk ediyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika kökenli maymun çiçeği virüsü, İsveç'te ilk kez görüldü!

İsveç'te İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden komşu ülkelere yayılan maymun çiçeği virüsü, Afrika kıtasının ardından Avrupa'da da görülmeye başlandı. İsveç, bu virüse maruz kalan ilk ülkelerden biri oldu. İsveç Sağlık ve Sosyal İşler Bakanı Jakob Forssmed, gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ülkede Clade I olarak adlandırılan daha ciddi bir maymun çiçeği vakasının teyit edildiğini duyurdu.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu Açıklama Yaptı

İsveç Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, söz konusu vakanın maymun çiçeği virüsünün tehlikeli bir varyantı olan Clade I'in Afrika dışında ilk kez tespit edildiği belirtildi. Hastanın başkent Stockholm'de olduğu ve durumun ciddiyetle ele alındığı vurgulandı.

DSÖ Acil Durum İlan Etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), maymun çiçeği virüsünün yayılması sebebiyle ikinci kez küresel halk sağlığı acil durumu ilan etti. Bu karar, virüsün potansiyel tehlikesine ve yayılma hızına dikkat çekmek amacıyla alındı. DSÖ, ülkeleri önlemler almaya ve salgını kontrol altına almaya çağırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sınırlı süreli fırsat: Yepyeni Hyundai i20 şimdi sadece 548.000 TL!

Sınırlı süreli fırsat: Yepyeni Hyundai i20 şimdi sadece 548.000 TL!