Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
KAPALI
24°
Ara
Köyceğiz Haber Haber Trabzon Havalimanı'nın Yeni Hizmet Binaları 27 Ağustos'ta Hizmete Açılıyor!

Trabzon Havalimanı'nın Yeni Hizmet Binaları 27 Ağustos'ta Hizmete Açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'nın yolcu sayısındaki artış ve artan ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kapasitesinin genişletilmesi çalışmalarını başlattı. Bu gelişme, Trabzon Havalimanı'nın daha fazla yolcuya hizmet verebilmesi ve bölgenin ulaşım altyapısının güçlendirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Trabzon Havalimanı'nın Yeni Hizmet Binaları 27 Ağustos'ta Hizmete Açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'ndaki Yeni Hizmet Binalarını Açıkladı

Trabzon Havalimanı artan yolcu sayısı ve ihtiyaçlar doğrultusunda yürütülen genişletme çalışmaları tamamlandı. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, 2023 yılında iç ve dış hatlarda 3,5 milyon yolcuya hizmet veren havalimanının ülkenin en yoğun 9. havalimanı olduğunu belirtti. 2024 yılında ise 17 bin 208 uçak trafiğiyle 2,5 milyon yolcuyu ağırladıklarını açıkladı.

Yeni Hizmet Binaları ve Bağlantı Yolu 27 Ağustos'ta Hizmete Açılacak

Bakan Uraloğlu, sürekli artan yolcu sayısına göre havalimanlarını genişletme kararı aldıklarını ve Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandırmak için çalışmaları tamamladıklarını ifade etti. Yeni hizmet binalarının ve bağlantı yolunun 27 Ağustos Salı günü hizmete açılacağını duyurdu.

CIP Yolcu Terminali 860 Metrekare Büyüklüğünde İnşa Edildi

Bakan Uraloğlu, dış hatlar gelen yolcu binası, ısı merkez binası ve CIP Terminali'nin açılışını gerçekleştireceklerini belirterek, binaların yapım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. CIP Terminali'nin 860 metrekare büyüklüğünde inşa edildiğini belirten Uraloğlu, modern mimarisi ve donanımıyla yolculara keyifli bir bekleme deneyimi yaşatacağını söyledi.

Dış Hatlar Terminal Binası Bağlantı Yolu Çalışmaları Eş Zamanlı Olarak Tamamlandı

Bakan Uraloğlu, Trabzon Havalimanı'ndaki kapasite artışıyla birlikte yolcuların konforunu da göz önünde bulundurduklarını vurgulayarak, dış hatlar gelen yolcu terminalinin 100 metre uzunluğundaki bağlantı yolu çalışmalarının da eş zamanlı olarak tamamlandığını belirtti. Yolcuların daha konforlu seyahatler yapabilmesi için çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Motorin Fiyatlarına Beklenmedik İndirim: Akaryakıt Fiyatları Güncellendi!

Motorin Fiyatlarına Beklenmedik İndirim: Akaryakıt Fiyatları Güncellendi!