Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
KAPALI
24°
Ara
Köyceğiz Haber Haber Türkiye'de 4 kişi maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı!

Türkiye'de 4 kişi maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı!

Ankara'da bulunan iki farklı hastanede 4 kişinin maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası gündemi sarsmış durumda. Sağlık ekiplerinin hastaların durumunu yakından takip ettiği belirtilirken, maymun çiçeği vakalarıyla ilgili detaylı inceleme devam ediyor. Hastaneler ve yetkililer konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, vatandaşlar endişeli bekleyiş içerisinde. Bu gelişmeler Türkiye genelinde tedirginlik yaratırken, konuyla ilgili resmi açıklamaların beklenmesi bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türkiye'de 4 kişi maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındı!

Maymun Çiçeği Virüsü Şüphesiyle İki Hastane Karantina Altına Alındı

Ankara'da Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi ile Bilkent Şehir Hastanesi'nde 3 kişinin Maymun Çiçeği virüsü sebebiyle karantina altına alındığı öne sürüldü.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde Karantinaya Alınan Bir Kişi

Sözcü Televizyonu'nun edindiği bilgiye göre Ankara Etlik Şehir Hastanesi’ne getirilen bir kişi, Maymun Çiçeği hastalığı şüphesiyle karantinaya alındı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nde 3 Kişi Karantinaya Alındı

Hastalığın tespitine dair tetkikler devam ederken, üç Maymun Çiçeği hastalığı şüphelisinin de 21 Ağustos Çarşamba Bilkent Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındığı öğrenildi.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü "Maymun Çiçeği Karantinası" İddialarını Yalanladı

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Ankara'da 4 kişinin iki farklı hastanede maymun çiçeği şüphesi ile karantinaya alındığı iddialarını yalanladı.Ankara'da bulunan iki farklı hastanede 4 kişinin maymun çiçeği şüphesiyle karantinaya alındığı iddiası gündemi sarsmış durumda. Sağlık ekiplerinin hastaların durumunu yakından takip ettiği belirtilirken, maymun çiçeği vakalarıyla ilgili detaylı inceleme devam ediyor. Hastaneler ve yetkililer konuyla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, vatandaşlar endişeli bekleyiş içerisinde. Bu gelişmeler Türkiye genelinde tedirginlik yaratırken, konuyla ilgili resmi açıklamaların beklenmesi bekleniyor.

İletişim Başkanlığı: Asılsız İddialara İtibar Etmeyin

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de iddiaları yalanlayarak, "Ankara'daki herhangi bir sağlık tesisinde maymun çiçeği (mpox) hastalığı şüphesi ile karantinaya alınan hasta bulunmamaktadır. Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz" açıklamasında bulundu.

Bakan Memişoğlu, "Ülkemizde Görülmedi" Dedi

Afrika kıtasında görülen ve maymun çiçeği olarak da bilinen mpox virüsü nedeniyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) küresel halk sağlığı acil durumu ilan etmişti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, M Çiçeği hastalığına dair hastalığa dair son açıklamasında "M Çiçeği şu anda ülkemizde yok, görülmedi. Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köyceğiz AKTAR: Doğal Sağlık Ürünleri - Güvenilir Aktar Firmaları

Köyceğiz AKTAR: Doğal Sağlık Ürünleri - Güvenilir Aktar Firmaları