Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
KAPALI
24°
Ara
Köyceğiz Haber Haber Uzmanlara Göre: Beklenen 7,2 büyüklüğündeki depremin yeri herkesi şaşırttı!

Uzmanlara Göre: Beklenen 7,2 büyüklüğündeki depremin yeri herkesi şaşırttı!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, yaptığı deprem analizleriyle dikkat çekiyor ve insanları bilgilendiriyor. Özellikle Marmara depremi konusunda önemli değerlendirmelerde bulunan İçelli, beklenen deprem büyüklükleri hakkında açıklamalarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlara Göre: Beklenen 7,2 büyüklüğündeki depremin yeri herkesi şaşırttı!

Marmara’daki Büyük Deprem Hakkında Uzman Değerlendirmesi

Türkiye’de deprem uzmanlarının değerlendirmeleri son yıllarda büyük önem taşımaktadır. Özellikle Marmara Bölgesi'nde beklenen büyük deprem hakkında yapılan değerlendirmeler, insanların bilimsel bilgilere erişme isteğini artırmaktadır. Son olarak Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'nin yaptığı dikkat çeken açıklamalar ön plana çıkmıştır.

YIRTILACAK 30 KM KALDI

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, İstanbul'da beklenen büyük depremin çok yüksek büyüklüğe ulaşmayacağını iddia etmektedir. İçelli'ye göre, Marmara Denizi içinde yırtılacak 30 km civarında bir parça kalmış durumda ve bu, öngörülen 180 km veya 110 km'lik bir yırtılma değildir. İçelli, bu iddiasını somut kanıtlar ve verilerle desteklemektedir. Daha önce yaşanan depremler ve fay hattı aktiviteleri incelendiğinde, İçelli'nin açıklamalarının dayanağı ortaya çıkmaktadır.

6,5 ÜZERİ OLMAYACAK!

İstanbul'u etkileyecek olası deprem hakkında konuşmalarına devam eden Serkan İçelli, Marmara Denizi'nde 6,4 - 6,5 büyüklüğünde deprem beklentisinin olmadığını belirtmektedir. İçelli, nümerik analizler ve geçmiş sismisite istatistiklerini incelediğinde, belirli bir büyüklükte deprem olasılığının düşük olduğunu ifade etmektedir.

ASIL TEHLİKE GÜNEY KOLDA

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli'ye göre, Marmara Bölgesi için asıl tehlike Güney Anadolu Fayı'nın varlığından kaynaklanmaktadır. İçelli, Güney Anadolu Fayı'nın geçtiği bölgede sıkışmaların olduğunu ve bu durumun ciddi bir risk oluşturduğunu vurgulamaktadır. Armutlu bloğundan Gemlik körfezi hizasına kadar olan bölgede meydana gelebilecek potansiyel 7,2 büyüklüğündeki bir depremin emarelerini gözlemleyerek bu riski minimize etmek gerektiğini belirtmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği iddiaları asılsız çıktı: Son dakika açıklaması geldi!

Peker Açıkalın'ın beyin kanaması geçirdiği iddiaları asılsız çıktı: Son dakika açıklaması geldi!