Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Haber Yargıtay’dan emsal karar! Düğün'de takıların kime kalacağı değişti!

Yargıtay’dan emsal karar! Düğün'de takıların kime kalacağı değişti!

Yargıtay, boşanma durumunda düğünde takılan takıların kadına mı yoksa erkeğe mi kalacağı konusunda önemli bir karar verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargıtay’dan emsal karar! Düğün'de takıların kime kalacağı değişti!

DÜĞÜN TAKILARI KİME KALACAK?

Türkiye’de boşanma durumlarında düğünde takılan takıların sahipliği konusunda yaşanan sorunlar, Yargıtay'ın emsal bir kararını netleştirdi. Eşler arasında düğün takıları, kadına mı yoksa erkeğe mi kalacak, artık belirli bir düzene oturtuldu.

Anlaşma Yoksa Örf ve Adetler

Yargıtay'ın kararına göre, eşler arasında takıların sahipliği konusunda anlaşma sağlanmamışsa, örf ve adetler dikkate alınacak. Bu durumda da genellikle bir uzlaşma sağlanamayabilir ve süreç karmaşıklaşabilir.

Takılar Kimin Üzerindeyse Onun Olacak

Eğer önceki iki yöntem de uygulanamazsa, Yargıtay'ın belirlediği üçüncü adıma geçilecek. Bu aşamada, düğün takıları kime takılmışsa, o kişinin sahipliğinde olacak. Yani kadına takılan takılar kadının, erkeğe takılanlar ise erkeğin malı kabul edilecek.

Bilirkişi İncelemesi

Eğer eşler arasında anlaşmazlık devam eder ve dava mahkemeye taşınırsa, bilirkişi devreye girecek. Bilirkişi, takıların kullanım durumunu inceleyerek bu takıları eşler arasında paylaştıracak. Ziynet eşyaları genellikle kadına, para ve diğer takılar ise erkeğe verilecek.

Kutuya Konulan Takılar

Son zamanlarda düğünlerde gelin ve damat yerine bir kutuya takılar konuluyorsa, bu durumda takıların hangi taraf tarafından kullanılacağına karar verilecek. Eğer mahkemeye başvurulursa, takılar ya kullanım durumuna göre taraflara verilecek ya da ortak olarak paylaştırılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran Haş Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ali Piri: Suikast saldırısıyla öldürüldü!

İran Haş Emniyet Müdür Yardımcısı Hüseyin Ali Piri: Suikast saldırısıyla öldürüldü!