Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Köyceğiz Haber 13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali 2024 Ağustos ayının son haftasında yapılacaktır. Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Katkılarıyla, coşkulu ve büyük katılım beklenen festival için gün sayılmaya başlandı

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali

13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali NE ZAMAN?

Köyceğiz, Muğla - Muğla'nın doğal güzellikleriyle ünlü Köyceğiz ilçesi, 13. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu prestijli etkinlik, Türk sinemasının önemli yapımlarını ve sinema sanatçılarını bir araya getirerek, sinema kültürünün yaygınlaştırılmasını ve desteklenmesini amaçlıyor. Festival, adını tarihi Kaunos Antik Kenti'nden ve Türk sinemasının simgelerinden biri olan Altın Aslan ödülünden almaktadır.

Festival Hakkında

Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, Türk sinemasının en yeni ve beğenilen filmlerini, ünlü yönetmenleri ve oyuncuları bir araya getirerek, izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Bu yıl, 13. kez düzenlenen festival, sinemaseverlere dolu dolu bir program vaat ediyor.

Tarih ve Yer

  • Tarih: Festival, Ağustos ayının son haftasında düzenlenecek.
  • Yer: Etkinlikler, Köyceğiz ilçesinin çeşitli mekanlarında gerçekleştirilecek. Gösterimler, açık hava sinemalarında ve tarihi mekanlarda yapılacak. Kaunos Antik Kenti de bu mekanlardan biri olacak.

 

Etkinlikler ve Program

Festival süresince birçok etkinlik düzenlenmektedir:

  • Film Gösterimleri: Türk sinemasının en yeni ve en beğenilen filmleri, festival boyunca izleyicilerle buluşacak.
  • Söyleşiler ve Paneller: Ünlü yönetmenler, oyuncular ve sinema yazarları ile gerçekleştirilen söyleşiler ve paneller, sinemaseverlere bilgi ve deneyim kazandıracak.
  • Atölyeler: Sinema alanında eğitim almak isteyenler için çeşitli atölye çalışmaları düzenlenecek. Bu atölyelerde sinema teknikleri, senaryo yazımı ve film yapımı gibi konular işlenecek.
  • Kırmızı Halı Töreni: Festivalin açılış ve kapanış törenlerinde ünlü isimler kırmızı halıda yürüyecek ve Altın Aslan ödülleri sahiplerini bulacak.

 

Ödüller

Festivalde çeşitli kategorilerde ödüller verilecek:

  • En İyi Film: Festivalin en prestijli ödülü, en iyi film kategorisinde verilecek.
  • En İyi Yönetmen: Yönetmenlik dalında üstün başarı gösteren yönetmenlere ödül verilecek.
  • En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu: Performansları ile öne çıkan kadın ve erkek oyunculara ödüller verilecek.
  • Jüri Özel Ödülü: Festival jürisi tarafından belirlenen özel ödül verilecek.

 

Katılım ve Biletler

Festival, hem yerel halkın hem de şehir dışından gelen sinemaseverlerin katılımına açık olacak. Biletler, festivalin resmi internet sitesi üzerinden veya festival mekanlarındaki gişelerden temin edilebilecek.

Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın Katkıları

Köyceğiz Belediye Başkanı Sayın Ali Erdoğan, festivalin düzenlenmesinde büyük rol oynamaktadır. 03.04.1969 Aydın doğumlu olan Erdoğan, 1971 yılından bu yana Köyceğiz’de yaşamaktadır. Lise mezunu, evli ve 2 çocuk babası olan Ali Erdoğan, 1995 yılında göreve başladığı Köyceğiz Belediyesi’nde 29 yıl görev yapmış ve 2023 yılında emekli olmuştur. 2014 ve 2019 yıllarında yapılan seçimlerde Gülpınar Mahallesi Muhtarlığına seçilen Erdoğan, 31.03.2024 yerel seçimlerinde Köyceğiz Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Halk tarafından çok sevilen Erdoğan, festivalin gerçekleşmesinde önemli katkılarda bulunmuştur.

Sponsorlar ve Destekçiler

Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, yerel yönetimler, kültür bakanlığı ve çeşitli özel kuruluşlar tarafından desteklenmektedir. Sponsorlar, festivalin düzenlenmesine maddi ve lojistik destek sağlamaktadır.

  1. Köyceğiz Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali, sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşatacak ve Türk sinemasının gelişimine katkıda bulunacak önemli bir kültürel etkinliktir. Bu yıl da dolu dolu bir programla sinemaseverleri ağırlamaya hazırlanan festival, hem filmleriyle hem de yan etkinlikleriyle dikkat çekmektedir.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Datça'da düzensiz göçmen operasyonu: 10 kişi kurtarılırken, 20 kişi yakalandı

Datça'da düzensiz göçmen operasyonu: 10 kişi kurtarılırken, 20 kişi yakalandı