Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Datça Yazı Mahallesi Belen suyu temiz çıktı

Datça Yazı Mahallesi Belen suyu temiz çıktı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ), Datça Yazı Mahallesi Belen mevkiinde yaşanan su sorununa yönelik başarılı çalışmalar gerçekleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Datça Yazı Mahallesi Belen suyu temiz çıktı

MUSKİ'den Datça İlçesi İçme Suyu Açıklaması

MUSKİ Genel Müdürlüğü, Datça İlçesi Yazı Mahallesi Belen mevkiindeki içme suyu hakkında yapılan açıklamalara cevap verdi.

Su Kaynağı Bilgileri

Datça İlçesi Yazı Mahallesi Belen mevkiine Mizingit su kaynağından içme suyu sağlanmaktadır. Ancak bu kaynak kuruduğu için Cumalı-Palamutbükü kuyularından tankerlerle ilave su sağlanmaktadır. Belen mevkii belirttiğimiz bu iki kaynaktan beslenmektedir.

Halk Sağlığı Denetimleri

Mizingit su kaynağı ve tankerlerden alınan su numuneleri Halk Sağlığı ekipleri tarafından rutin olarak denetlenmekte ve gerekli analizler yapılmaktadır. 20 Ağustos günü alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiştir.

Çeşme Numunesi Hatası

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada paylaşılan Belen içme suyu analiz sonuçlarına dair çeşme numunesi hatası olduğu belirtilmiştir. Bu numunenin şebekemizi temsil etmediği ve hatalı alındığı vurgulanmıştır.

Su Temininde Tanker Kullanımı

Özellikle yaz aylarında kuraklık nedeniyle yeraltı su kaynaklarının azalması sonucu tankerlerle su takviyesi yapılmaktadır. Bu takviye sürekli olarak devam etmekte olup, Halk Sağlığı tarafından denetlenmektedir.

Analiz Sonuçları

Yapılan analizler, Belen mevkiindeki içme suyu kaynağı ve tankerlerle getirilen suyun tamamen kullanılabilir ve sağlıklı olduğunu ortaya koymuştur. Vatandaşlara herhangi bir olumsuzluk bulunmadığı belirtilmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kütür Kütür Yeşil Erik Turşusu Tarifi

Kütür Kütür Yeşil Erik Turşusu Tarifi