Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Milas Ören Atıksu Arıtma Tesisi'nin İnşaatı Yüzde 26 Oranında Tamamlandı

Milas Ören Atıksu Arıtma Tesisi'nin İnşaatı Yüzde 26 Oranında Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğal kaynakların korunması, çevre kirliliğinin azaltılması ve suyun verimli kullanımını teşvik etmek amacıyla kentin altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu adımlar, şehrin sürdürülebilirliğini sağlamak ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için atılan önemli adımlardır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Milas Ören Atıksu Arıtma Tesisi'nin İnşaatı Yüzde 26 Oranında Tamamlandı

İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Projesi Devam Ediyor

Özellikle atıksu arıtma projeleri İleri Biyolojik tesisler olarak inşa edilirken, bu projeler sayesinde atık suyun çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesi ve elde edilen suyun yeşil alan sulamasında kullanılması sağlanıyor.

Milas’ta 20 Bin Nüfusa Hizmet Verecek Tesis İnşaatı

Muğla Milas’ın Ören Mahallesi'nde hayata geçirilen İleri Biyolojik atıksu arıtma tesisi projesinde ekipler çalışmaların yüzde 26’sını tamamladı. İdari bina ve havalandırma havuzları inşaatı devam eden tesiste, 20 bin nüfusa hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak. 115 Milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirilecek proje, mekanik ön arıtma, azot ve fosfor giderimle ileri biyolojik arıtım gibi son teknoloji sistemleri içerecek.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan Açıklama

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, turizmin devamı ve doğanın korunması açısından İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi yatırımının önemine vurgu yaptı. Aras, Muğla'nın doğal güzelliklerinin korunmasının turizm potansiyelini artıracağını belirtti.

Doğaya ve Altyapıya Yatırım Devam Edecek

Başkan Aras, Muğla'nın Dünya Kenti olma hedefi doğrultusunda turizmden tarıma, altyapıdan üstyapıya kadar geniş bir yelpazede hizmet ürettiklerini ifade etti. Doğanın korunması adına altyapı projelerine ağırlık verdiklerini söyleyen Aras, atıksu arıtma tesislerinin doğanın kirlenmesini engellemeye yönelik önemli adımlar olduğunu belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da Silahlı Saldırıda 2 Kişi Öldü: 4 Kişi Tutuklandı 3 Zanlı Daha Yakalandı

Bodrum'da Silahlı Saldırıda 2 Kişi Öldü: 4 Kişi Tutuklandı 3 Zanlı Daha Yakalandı