Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Muğla Datça'da 27 düzensiz göçmen kurtarıldı!

Muğla Datça'da 27 düzensiz göçmen kurtarıldı!

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, yasa dışı yollardan lastik bot ile denize açılan düzensiz göçmenler, botlarının arıza yapması sonucu Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Olay, Muğla kıyılarındaki tehlikeleri bir kez daha gözler önüne serdi ve göçmenlerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Sahil Güvenlik'in zamanında müdahalesi sayesinde göçmenlerin hayatı kurtarılmış oldu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla Datça'da 27 düzensiz göçmen kurtarıldı!

Sahil Güvenlik Botu Düzensiz Göçmenleri Kurtardı

Datça ilçesi açıklarında bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bilgisi üzerine harekete geçen Sahil Güvenlik Botu, 27 göçmeni (aralarında 8 çocuk da bulunuyor) kurtardı.

Göçmenlerin Durumu İyi

Kurtarılan göçmenlerin sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir ciddi sağlık sorunu yaşamadıkları belirtildi. Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenlere gerekli sağlık kontrollerini yaptıktan sonra kendilerine yiyecek ve içecek temininde bulundu.

Lastik Botun Durumu

Motor arızası nedeniyle sürüklenen lastik botun tamir edilerek tekrar kullanıma hazır hale getirileceği açıklandı. Sahil Güvenlik ekipleri, botun güvenli bir şekilde limana çekilmesini sağladı ve gerekli incelemeler yapıldı.

Yardım Çağrısı

Lastik botun motor arızası sonrası yapılan yardım çağrısıyla ilgili olarak Sahil Güvenlik ekipleri, hızla olay yerine intikal ederek göçmenleri kurtardı. Ekipler, gelişen olaylara anında müdahale ederek olası bir faciayı önledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aksaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski Köyceğiz'i ziyaret Etti

Aksaz Deniz Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Neslim Eski Köyceğiz'i ziyaret Etti