Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
KAPALI
24°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Muğla'daki KYK Yurt Kapasitesi 14 Bin 611 Kişiye Yükseltildi

Muğla'daki KYK Yurt Kapasitesi 14 Bin 611 Kişiye Yükseltildi

Muğla'da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarının öğrenci kapasitesi, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 13 bin 187 olarak belirlenmişti. Ancak, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Menteşe Öğrenci Yurdu ve Marmaris Öğrenci Yurdu'nun kamulaştırılması sonucu bu kapasite 14 bin 611'e yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte Muğla'da öğrencilere sunulan yurt imkanları daha da genişleyerek öğrenci ihtiyacına cevap vermeye devam edecek.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Muğla'daki KYK Yurt Kapasitesi 14 Bin 611 Kişiye Yükseltildi

Muğla'da bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarının öğrenci kapasitesi, 2023-2024 eğitim öğretim döneminde 13 bin 187 olarak belirlenmişti. Ancak, 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Menteşe Öğrenci Yurdu ve Marmaris Öğrenci Yurdu'nun kamulaştırılması sonucu bu kapasite 14 bin 611'e yükseldi. Bu gelişmeyle birlikte Muğla'da öğrencilere sunulan yurt imkanları daha da genişleyerek öğrenci ihtiyacına cevap vermeye devam edecek. Köyceğiz Öğrenci Yurdu için projeler yolda

Öğrencilere Yönelik Yurt Projeleri Devam Ediyor

Öğrencilerin güvenli, konforlu ve modern bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürmeleri için inşa edilen yurtların her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandığı bildirilirken, Menteşe ilçesinde Bin 500 öğrenci kapasiteli yurt inşaatı hızla devam ediyor.

Menteşe İlçesinde 1500 Kişilik Yurt İnşaatıMuğla da 2024-2025 eğitim öğretim döneminde Menteşe Öğrenci Yurdu ve Marmaris Öğrenci Yurdu'nun kamulaştırılması sonucu bu kapasite Muğla da  yurtlar kapasitesi 14 bin 611'e yükseldi.

Menteşe yurt projesi, 1500 öğrenci kapasitesiyle geniş bir öğrenci kitlesine hizmet verecek. Yurt, öğrencilerin barınma ihtiyaçlarına modern ve güvenli bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Bodrum İlçesinde Yeni Bir Yurt Projesi Başlıyor

Bodrum ilçesinde, 500 öğrenci kapasiteli yeni bir yurt projesi için başlatılan çalışmalar, ilçenin eğitim alanındaki ihtiyaçlarına önemli bir destek olacak. Bodrum Yurt projesi tamamlandığında, Bodrum'un genç nüfusu için modern ve güvenli bir konaklama imkanı sunacak. Ayrıca, ilçenin eğitim kalitesini artırmak adına önemli bir adım atılmış olacak. Yurt sayesinde öğrenciler, derslerine daha iyi odaklanabilecek ve sosyal aktivitelere daha fazla zaman ayırabilecek. Böylece, Bodrum'un gelecekteki yetenekli ve başarılı gençler yetiştirmesine katkıda bulunacak bir ortam oluşturulmuş olacak. Yurt projesi, ilçenin eğitim seviyesini yükseltirken aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişimine de olumlu etkiler sağlayacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'nın En Ucuz ilçesi: Şok Olacaksınız!

Muğla'nın En Ucuz ilçesi: Şok Olacaksınız!