Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Videolar Muğla Haberleri Ula, Yatağan, Menteşe ve Kavaklıdere: Yangın Söndürme Çalışmaları devam ediyor!

Ula, Yatağan, Menteşe ve Kavaklıdere: Yangın Söndürme Çalışmaları devam ediyor!

Muğla ilinde devam eden orman yangınlarına karşı yoğun mücadele sürüyor. Köyceğiz Gölü'nden su alan hava araçları, 6 saati aşkın süredir 4-5 adet helikopterle 20. kez yangın söndürme çalışmalarını gerçekleştiriyor. Ula, Yatağan, Menteşe ve Kavaklıdere bölgeleri yangınlarla mücadele eden ekiplerin odak noktaları arasında yer alıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Yangınlar Muğla'yı Tehdit Ediyor

Muğla'nın dört bir yanında devam eden yangınlar, halkı endişelendiriyor ve yetkilileri harekete geçiriyor. Köyceğiz Gölü'nden su alan hava araçları, yangın söndürme çalışmalarına destek vermek için bölgedeki yangınlarla mücadele ediyor. Ula, Yatağan, Menteşe ve Kavaklıdere gibi bölgelerdeki yangınlar, kontrol altına alınamayarak hızla yayılıyor.

Hava Araçları Yangınla Mücadelede

Köyceğiz Gölü'nden su alan hava araçları, yangın söndürme çalışmalarına büyük destek sağlıyor. 4-5 adet hava aracı, yaklaşık 6 saattir defalarca bölgeye su dökerek yangınla mücadele ediyor. Ekipler, gece gündüz demeden yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.

Yangınlar Hızla Yayılıyor

Ula, Yatağan, Menteşe ve Kavaklıdere gibi ilçelerde başlayan yangınlar, şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla yayılıyor. Yangın söndürme ekipleri, kısa sürede büyüyen yangınlar karşısında koordineli bir şekilde hareket ederek yangınları kontrol altına almaya çalışıyor.

Yetkililer Alarm Veriyor

Yangınların hızla yayılması ve kontrol altına alınamaması nedeniyle yetkililer, bölge halkını uyararak dikkatli olmaları konusunda çağrıda bulunuyor. Vatandaşlar da yangın riskine karşı gerekli tedbirleri alarak yetkililerin talimatları doğrultusunda hareket etmeye özen gösteriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da gezilecek 30 yer: 2024 Yeni

Muğla'da gezilecek 30 yer: 2024 Yeni