Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Yaşam 2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Heyecanla Bekleniyor! Açıklanma Tarihi Belli Oldu mu?

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Heyecanla Bekleniyor! Açıklanma Tarihi Belli Oldu mu?

ÖSYM tarafından duyurulan KPSS Önlisans sonuçlarının açıklanma tarihi heyecanla bekleniyor. Sonuçlar, son dakika açıklamasıyla sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden erişime açılacak. KPSS Önlisans 2024 sonuç tarihi, ÖSYM takvimine göre belirlenecek ve adaylar sonuçları merakla beklemeye devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Heyecanla Bekleniyor! Açıklanma Tarihi Belli Oldu mu?

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2024-Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans oturumu 1 Eylül Pazar günü 81 il ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Bu sınav, 1 milyonu aşkın adayın katılımıyla tamamlandı. Şimdi ise adayların merakla beklediği konu, KPSS Ön Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih.

2024 KPSS Ön Lisans Sonuç Tarihi

KPSS ön lisans sınavının sonuçları, ÖSYM sınav takvimine göre 20 Eylül 2024 Cuma günü açıklanacak. Sonuçlar, adaylar tarafından https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sorgulanabilecek.

Sonuçları Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden veya mobil uygulamalar aracılığıyla öğrenebilecekler.

KPSS Ön Lisans Puan Hesaplama

Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak. Her bir testin ağırlığı 0,5 olacak ve bu ağırlıklar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) belirlenecek.

KPSSP93 Puanları Nasıl Hesaplanacak?

Adayların ASP'leri kullanılarak, ön lisans düzeyinde KPSSP93 puanları hesaplanacak. Bu sayede her bir KPSS puan türü için adayların başarı durumu 100 üzerinden değerlendirilmiş olacak.

B Grubu Kadrolara Yerleştirme

ÖSYM, B Grubu Kadrolara yerleştirmeleri yaparken adayların KPSS puanlarını esas alacak. Bu doğrultuda adaylar, sınav sonuçlarını takip ederek yerleştirme sürecini tamamlayabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Marmaris operasyonunda FETÖ üyeleri yakalandı!

Marmaris operasyonunda FETÖ üyeleri yakalandı!