Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Yaşam Evde Çıtır Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık

Evde Çıtır Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık

Evde Çıtır Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık, Kruvasan, Fransız mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Şimdi evde kolayca yapabileceğiniz bir kruvasan tarifi ile karşınızdayız. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım kruvasan yapımı

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Evde Çıtır Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık

Evde Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık

Evde Çıtır Kruvasan Tarifi: Adım Adım Hazırlık Kruvasan, Fransız mutfağının en sevilen hamur işlerinden biridir. Şimdi evde kolayca yapabileceğiniz bir kruvasan tarifi ile karşınızdayız. İşte ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım kruvasan yapımı.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kiloya yakın un

İç Harcı İçin:

  • 400 gram tereyağı

Üzeri İçin:

  • Yumurta sarısı

 

Evde ÇITIR ÇITIR KRUVASAN Yapılışı:

Hamurun Hazırlanışı: İlk olarak, hamurun malzemelerini yoğurma kabına alın ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Hamurun mayalanması için bir süre bekleyin. Mümkünse, hamuru bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirin.

Tereyağının Hazırlanışı: 400 gram tereyağını iki fırın kağıdının arasına koyun ve dikdörtgen şeklinde açın. Bu tereyağını buzdolabına kaldırarak sertleşmesini sağlayın.

Hamurun İşlenmesi: Mayalanan hamuru tezgah üzerinde açın ve içerisine tereyağını koyarak kapatın. Üzerine streç film sarıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Katlama İşlemi: Hamuru buzdolabından çıkarıp tekrar tezgah üzerinde açın ve katlayın. Bu işlemi 3-4 kez, her seferinde 20 dakika buzdolabında bekleterek tekrarlayın.

Şekil Verme: Son mayalanma işlemi bittikten sonra, hamuru tezgah üzerinde açın ve uzun üçgen şeritler halinde kesin. Şeritleri yavaşça sararak kruvasan şekli verin. İçine isterseniz peynir, çikolata veya boş olarak sarabilirsiniz.

Pişirme: Hazırladığınız kruvasanları tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 200 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Servis: Pişen kruvasanları fırından çıkarın. Eğer çikolatalı kruvasan yapıyorsanız, üzerlerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!

Yorumlar
H
Hatice gül başağ 4 hafta önce
Yine muhteşem bir tarif Bigecim
BEĞENME
0
CEVAPLA
Köyceğiz Tesisat: Köyceğiz'de Tesisat Tamircisi

Köyceğiz Tesisat: Köyceğiz'de Tesisat Tamircisi