Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Yaşam Japon uzmanın uyarısına göre: Gelecek depremler 7 şiddetinden düşük olmayacak!

Japon uzmanın uyarısına göre: Gelecek depremler 7 şiddetinden düşük olmayacak!

Türkiye'de uzun süredir çalışmalarıyla dikkat çeken Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son açıklamasında yeni bir deprem uyarısında bulundu. Moriwaki'nin uyarılarıyla bölgede önlem alınması gerektiği belirtilirken, deprem riskine karşı hazırlıklı olunması gerektiği vurgulandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Japon uzmanın uyarısına göre: Gelecek depremler 7 şiddetinden düşük olmayacak!

Yoshinori Moriwaki: Türkiye'nin Depreme Hazırlıklı Olması Gerekiyor

Türkiye'de depremler sık sık yaşanmakta ve kentlerin yeterince depreme hazırlıklı olmaması felaketlere sebep olabilmektedir.

Yoshinori Moriwaki'nin Uyarıları

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de yapılan araştırmalara dayanarak ülkede daha fazla deprem tedbiri alınması gerektiğini belirtti. Moriwaki, özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı'nın batı kolu boyunca Adana'dan Kıbrıs'a uzanan bir fay hattının yakın zamanda kırılacağını ve denizde bir deprem olabileceğini vurguladı. Bu durumda tsunami tehlikesinin olabileceğini ifade etti.

İstanbul Depremi ve Tehlikesi

Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da beklenen büyük depreme de dikkat çekerek, bu depremin Marmara Denizi'ndeki fay hattının kırılmasıyla gerçekleşeceğini ve büyük yıkımlara neden olabileceğini belirtti. Moriwaki, İstanbul'un gecikmiş bir büyük depreme hazır olması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerin acil önlemler alması gerektiğini ifade etti.

İstanbul depremi konusunda yerli ve yabancı deprem uzmanları da benzer uyarılarda bulunmaktadır. Büyük bir depremin İstanbul'u vurması durumunda yaşanacak felaketin büyük olacağı konusunda uzmanlar hemfikirdir. Bu sebeple, İstanbul'un depreme karşı hazırlıklı olması ve gerekli tedbirlerin hızla alınması gerekmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Emeklilere ek gelir müjdesi: Çalışma Bakanlığı'ndan 6.500 TL ek maaş desteği!

Emeklilere ek gelir müjdesi: Çalışma Bakanlığı'ndan 6.500 TL ek maaş desteği!