Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
KAPALI
24°
Ara
Köyceğiz Haber Yaşam Türkiye'de görüldü mü? Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' Açıklaması!

Türkiye'de görüldü mü? Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' Açıklaması!

Son dakika haberine göre, Sağlık Bakanlığı tarafından maymun çiçeği virüsü hakkında yeni bir açıklama yapıldı. Bakanlık, Afrika kıtasında görülen M çiçeği (mpox) hastalığı vakasına Türkiye'de 2024 yılında henüz rastlanmadığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de görüldü mü? Sağlık Bakanlığı'ndan 'maymun çiçeği virüsü' Açıklaması!

Sağlık Bakanlığı'ndan Maymun Çiçeği Hastalığı Açıklaması

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Teşkilatı'nın 14 Ağustos 2024'te gerçekleştirdiği Acil Durum Komitesi Toplantısı sonrasında M çiçeği (mpox) hastalığının uluslararası bir halk sağlığı acil durumu olarak ilan edildiğini duyurdu. Afrika kıtasında görülen bu hastalığa Türkiye'de henüz rastlanmamıştır ve ülkemizde herhangi bir kısıtlama veya ek tedbir uygulanmasına gerek bulunmamaktadır.

Bakanlık Çalışmaları Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığı, Maymun çiçeği hastalığı ile ilgili gerekli çalışmaları titizlikle yürütmekte olup, bilim kurulu ve sağlık altyapısı süreci yakından takip etmektedir. Güncel bilgiler kamuoyuna zamanında aktarılacak ve gelişmeler paylaşılacaktır.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum İlan Etti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ - WHO), Afrika'da yayılan maymun çiçeği (Monkeypox / Mpox) virüsü salgını sebebiyle küresel acil durum ilan etti. Uzmanlar, bu virüsün özellikle 50 yaş altı bireyler için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirtmektedir.

Maymun Çiçeği Nasıl Bulaşıyor?

Maymun çiçeği virüsünün bulaşma yolları ve korunma yöntemleri üzerine uzmanlar detaylı bilgi vermektedir. Sağlık alanında uzman kişiler, halkı bilinçlendirme ve hastalığın yayılmasını engelleme konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'ya jet üssü ne anlama geliyor?

Muğla'ya jet üssü ne anlama geliyor?