Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Ekonomi Emeklilere ek gelir müjdesi: Çalışma Bakanlığı'ndan 6.500 TL ek maaş desteği!

Emeklilere ek gelir müjdesi: Çalışma Bakanlığı'ndan 6.500 TL ek maaş desteği!

Emeklilik sistemine ilişkin yeni maaş hesaplama detayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Yeni dönemde emekli maaşlarının hesaplanmasında hangi kriterlerin öne çıkacağı merak konusu. Kimlerin daha yüksek emekli maaşı alacağı da bu detaylarla netlik kazanacak. Yapılacak düzenlemelerle emeklilerin maaşlarında nasıl değişiklikler olacağı yakından takip ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emeklilere ek gelir müjdesi: Çalışma Bakanlığı'ndan 6.500 TL ek maaş desteği!

Emeklilik Sistemi Türkiye'de Tartışma Yaratıyor

Türkiye’de emeklilik sistemi her açıdan alarm vermeye başladı ve tartışmalar hızlandı. Çoğu kişi sürecin EYT ile tıkandığını dile getirse de sistem sorunu sadece emekli maaşları tutarları ile SGK’nın çalışanlardan aldığı prim ödemelerinin tutarları arasında dengesizlik olması değil.

Adaletsizliklerin Emeklilik Sistemine Yansımaları

Emeklilik sisteminde çok açık adaletsizlikler bulunuyor. Kayıt Dışılığın Artması ve Gelir Kayıpları Bu adaletsizlik nedeniyle kayıt dışılık artıyor ve SGK’nın gelirleri azalıyor.

Çalışma Bakanlığı Rapor Hazırlıyor

Bu adaletsiz uygulamalara son verilmesi için SGK’nın emeklilik sisteminde değişiklik yapılması planlanıyor. Yeni emeklilik sistemi ile ilgili olarak Çalışma Bakanlığı kapsamlı bir rapor hazırlıyor.

Gelecekteki Senaryolar

Bu rapor içerisinde Türkiye’nin ekonomi politikaları çerçevesinde istihdam hedefleri baz alınarak emeklilik sisteminde değişiklik yapılmaması ve yapılması durumunda hangi senaryoların yaşanacağı yer alıyor.

Kayıt Dışı İşçilik ve Sonuçları

Kayıt dışı çalışanların sayısının her dönem bir seviyede olduğu biliniyor ve bu da görmezden geliniyordu.

Emekli Maaşlarında Yeni Hesaplama Sistemi

Emekli maaşlarının yeni bir hesaplama sisteminde hesaplanacağı belirtildi. Bu hesaplama yapılırken prim gün sayısı fazla olanlara ödenecek emekli maaşı daha fazla olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yelkenli yolculuğunda rahatsızlanan kişiye acil tıbbi yardım sağlandı

Yelkenli yolculuğunda rahatsızlanan kişiye acil tıbbi yardım sağlandı