Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Haber İran, 82 Derece ile Dünyanın En Sıcak Gününü Yaşamış

İran, 82 Derece ile Dünyanın En Sıcak Gününü Yaşamış

İran'da tarihe geçecek rekor kırıldı! Ülkenin bir hava istasyonunda ölçülen 82.2 santigrat derece, Dünya'da bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olabilir

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran, 82 Derece ile Dünyanın En Sıcak Gününü Yaşamış

İran'da Muhtemelen Rekor Sıcaklık Ölçüldü

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan Eyaleti'ne bağlı Qeshm Dayrestan Havalimanı'nda, dünyanın en yüksek hava sıcaklığı ölçümü yapıldı. Geçen çarşamba günü, 82.2 santigrat derece olarak kaydedilen bu sıcaklık değeri eğer doğrulanırsa, tarihe geçecek bir rekor olacak.

İddia ve Kanıtlar

Çarşamba günü, Qeshm Dayrestan Havalimanı civarında bulunan bir hava istasyonu, dünya rekoru olan 82.2 santigrat derece sıcaklık ölçümünü gerçekleştirdi. Eğer bu ölçüm doğrulanırsa, bölgede bugüne kadar kaydedilen en yüksek hava sıcaklığı değeri olarak tarihe geçecek.

İran'da tarihe geçecek bir rekor kırıldı! Ülkenin bir hava istasyonunda ölçülen 82.2 santigrat derece, Dünya'da bugüne kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık olabilir. Ayrıca, hava istasyonu 36.1 santigrat derece çiylenme noktasıyla benzersiz bir sıcaklık endeksi de kaydetti. Amerikalı bir meteorolog, bu değerin doğrulanması için soruşturma başlatılmasını talep etti.

 

Detaylar ve Analiz

İran'ın Qeshm Dayrestan Havalimanı'nda ölçülen 82.2 santigrat derece sıcaklık, bölgenin genel çiylenme noktası değerlerinden oldukça yüksek bir değerdir. ABD'li meteorolog Colin McCarhty, ölçümün doğruluğunun sorgulanması gerektiğini ve bölgedeki diğer hava istasyonlarının farklı değerler kaydettiğini belirtti.

Olası Sonuçlar ve Etkiler

Eğer Qeshm Dayrestan Havalimanı'nda ölçülen 82.2 santigrat derece sıcaklık değeri doğrulanırsa, bu, bölgenin ve hava istasyonunun önemli bir başarısı olarak kayda geçecek. Aynı zamanda, iklim değişikliği ve sıcaklık artışı gibi konularda daha fazla farkındalık yaratılmasına da katkı sağlayabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Köyceğiz Avukat ve Hukuk Bürosu

Köyceğiz Avukat ve Hukuk Bürosu