Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Bodrum Belediyesi, AFAD işbirliği ile afet eğitimi aldı

Bodrum Belediyesi, AFAD işbirliği ile afet eğitimi aldı

Bodrum Belediyesi, Muğla İl AFAD'dan aldığı eğitimle afetlere hazır hale geldi. Gönüllü ekip, enkaz altında mahsur kalanları kurtarmak için gelişmiş teknoloji ve yöntemler hakkında eğitim aldı. Ekipler, yaralılara ilk yardım uygulamaları ve koordinasyon becerilerini artırarak afet durumlarında halkın güvenliğini sağlamak için aktif rol almayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum Belediyesi, AFAD işbirliği ile afet eğitimi aldı

Bodrum Belediyesi Doğal Afetlere Hazırlıklı

Bodrum Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, Muğla İl Afet ve Acil Durum Yönetim Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen kapsamlı eğitim programına katılarak vatandaşların güvenliğini sağlamak için hazırlıklarını arttırdı.

Eğitim Programı Detayları

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 34 kişilik arama kurtarma ekibi, altı gün süren teorik ve uygulamalı eğitimlerle afet müdahalesi konusunda yetkinlik kazandı. Eğitimler, Muğla AFAD İl Müdürlüğü ve alanında uzman eğitmenler tarafından verildi.

Teknoloji ve Becerilerin Kullanımı

Eğitim kapsamında ekip üyelerine en son teknoloji ve yöntemler kullanılarak enkaz altında kalan kişilerin kurtarılması için gerekli beceriler öğretildi. Aynı zamanda yaralılara ilk yardım müdahalesi yapma ve hayati önem taşıyan müdahaleleri gerçekleştirme becerileri de geliştirildi.

Koordinasyon ve İletişim Önemi

Afet durumlarında etkili bir koordinasyon sağlayabilmek ve iletişimi güçlendirebilmek adına belediye ekipleri gerekli bilgi ve becerileri edindiler. Ayrıca, arama kurtarma araçlarının etkin kullanımı konusunda da eğitim aldılar.

Hedef ve Gelecek Planları

Bodrum Belediyesi Afet İşleri Müdürü Kenan Apaydın, belediye bünyesindeki gönüllü arama kurtarma ekibinin afetlerde hızlı ve etkili müdahale için oluşturulduğunu belirtti. Apaydın, bundan sonra da benzer eğitim programlarını düzenleyerek vatandaşların güvenliğini en üst seviyede tutmayı hedeflediklerini söyledi.

Bodrum Belediyesi, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak adına eğitimlerine devam ediyor. Ekip, gelecekteki afet durumlarında daha etkin ve koordineli bir şekilde hareket edebilmek için çalışmalarını sürdürecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hızlı müdahale işe yaradı: Milas'daki yangın kontrol altında

Hızlı müdahale işe yaradı: Milas'daki yangın kontrol altında