Köyceğiz Haber Sitesi
Muğla
PARÇALI BULUTLU
25°
Ara
Köyceğiz Haber Muğla Haberleri Muğla'da Hafriyat Kamyonlarına GPS Takibi Geliyor!

Muğla'da Hafriyat Kamyonlarına GPS Takibi Geliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, hafriyat kamyonlarını uydu takip sistemiyle takip ederek, çevreye zarar veren kontrolsüz dökümleri engelliyor. Bu sayede atıkların doğaya zarar vermesini önleyerek çevre kirliliğini azaltıyor. Belediye, atıkları doğru şekilde bertaraf ederek çevrenin korunmasına katkı sağlıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Muğla'da Hafriyat Kamyonlarına GPS Takibi Geliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Hafriyat Kamyonlarını Uydu Takip Sistemiyle İzliyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreye zarar veren kontrolsüz dökümleri engellemek ve atıkları çevre dostu yöntemlerle bertaraf etmek için hafriyat kamyonlarını uydu takip sistemiyle izliyor.

1230 Hafriyat Kamyonu 7/24 İzleniyor

Belediye, il genelinde faaliyet gösteren 1230 hafriyat kamyonunu 7/24 izleyerek sadece belirlenen resmi döküm alanlarına atıkların dökülmesini sağlıyor ve yetkisiz alanlara yapılan dökümleri anında tespit ediyor.

Uydu Takip Cihazlarıyla Güzergahlar Takip Ediliyor

Hafriyat kamyonlarına yerleştirilen uydu takip cihazları sayesinde, Muğla'daki kamyonların güzergahları, hızları ve döküm alanları otomasyon sistemi üzerinden takip edilebiliyor.

Çevreye Verilen Zarar Minimuma İndiriliyor

Bu sayede kaçak dökümler tespit edilerek cezai işlemler uygulanıyor ve çevreye verilen zararın minimuma indirilmesi hedefleniyor.

Hafriyat Atıkları Geri Dönüşüme Kazandırılıyor

Belediyenin belirlediği 8 resmi döküm alanında, 804 bin aracın döküm hizmeti aldığı ve toplamda 11 milyon 800 bin ton hafriyat atığının geri dönüşüme kazandırılarak çevreye zarar vermeden bertaraf edildiği açıklandı.

Çevre Koruma Çalışmalarına Katkı Sağlanıyor

2023-2024 yılları arasında ise 2 milyon 75 bin ton hafriyat atığının aynı şekilde bertaraf edilerek çevre koruma çalışmalarına destek olunması planlanıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, çevreye duyarlı bir gelecek için teknolojiye dayalı çözümler sunmaya devam ediyor.

Doğal Kaynakların Korunması İçin Önemli Bir Adım

Uydu takip sistemi ile hafriyat kamyonlarının izlenmesi, doğal kaynakların korunması ve geri dönüşüm süreçlerinin etkin bir şekilde işlemesi için kritik bir adım olarak görülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rize Belediyespor, bugün Köyceğiz Belediye SK takımını ağırlayacak.

Rize Belediyespor, bugün Köyceğiz Belediye SK takımını ağırlayacak.